CASCO

CASCO

O polita CASCO este o asigurare care va protejeaza propriul vehicul de furt sau de eventualele daune pe care acesta le poate suferi, indiferent daca sunteti responsabil sau nu de producerea acestora

In forma sa cea mai simpla, o polita CASCO acopera urmatoarele riscuri:

1. Avarii:
– ciocniri, rasturnari, derapari, zgarieri, cadere in prapastie, cadere in apa, caderea unor corpuri pe autovehicul etc.;
– actiuni rauvoitoare ale tertilor (vandalism);
– incendiu, trasnet, explozie;
– grindina, inundatie, cutremur, prabusire sau alunecare de teren, avalanse de zapada.

2. Furt:
– furtul autovehiculului sau al unor parti componente ale acestuia (insotit de pagubele produse masinii in urma furtului sau tentativei de furt – geamuri sparte, incuietori stricate, inlocuirea seturilor de chei, etc.)

Obiectele asigurate pot fi orice vehicule rutiere autopropulsate, destinate transporturilor  de  bunuri sau persoane, inclusiv remorci / semiremorci / rulote tractate  de  acestea inmatriculate in Romania si aflate in posesia legala a asiguratului. Se pot asigura autovehiculele care au o stare buna de functionare, cu inspectia tehnica periodica inca valabila si care nu depasesc o anumita vechime (de obicei 12 ani).

Polita se incheie dupa inspectarea in prealabil a vehiculului de catre un reprezentant al companiei de asigurari, moment in care acesta va efectua si fotografii ale masinii, va nota imbunatatirile sau modificarile aduse masinii (daca este cazul – sistem audio nou, jante, etc.) si va constata eventualele daune existente care nu vor fi despagubite, intocmindu-se astfel un raport de inspectie semnat de ambele parti.

Fransiza:
Majoritatea companiilor de asigurari practica un sistem de fransiza pentru politele CASCO. Aceasta reprezinta partea din despagubire suportata de asigurat sau, cu alte cuvinte, ceea ce nu despagubeste asiguratorul.

Fransizele pot fi aplicate sub forma de suma fixa (ex: 100 euro), sau ca procent din despagubire, defalcat pentru toate riscurile (furt total, dauna totala, furt partial sau dauna partiala). Astfel, presupunand ca polita prevede o fransiza de 100 euro, iar paguba este evaluata la 500 euro, atunci asiguratorul va despagubi doar contravaloarea a 400 euro.

Mașina este poate cel mai util bun al tău, îți asigură independența, confortul, te mândrești cu ea, dar ai și investit un buget semnificativ pentru ea. Vara sau iarna, conducând în drum spre casă, spre serviciu sau în vacanță, zilnic ești expus unor adevărate provocări. Pentru că un singur moment de neatenție, fie că este din partea ta, a celorlalți participanți la trafic sau pur și simplu un eveniment potrivnic al naturii, poate însemna cheltuieli semnificative cu reparațiile, Agro Protector Broker  îți oferă polița de asigurare auto facultativă CASCO ce îți asigură o protecție optimă pentru mașina ta. Prin noi poti alege o poliță CASCO de la o companie stabilă și puternică financiar, care oferă servicii de calitate și o plată promptă a despăgubirilor.