RCA

RCA

RCARCA-ul reprezinta o asigurare obligatorie de raspundere civila auto prin intermediul careia, in cazul in care ai produs un accident, tertii prejudiciati pot fi despagubiti. Despagubirea se aplica pentru daune provocate autovechiculelor, vatamari corporale sau diferite pagube aduse proprietarilor. Acest tip de asigurare este unul obligatoriu pentru absolut toate autovehiculele inmatriculate sau supuse inmatricularii in Romania.

Orice sofer ce circula pe drumurile publice este expus riscului unui accident de circulatie provocat de el insusi sau de alti participanti la trafic. Este suficient un simplu moment de neatentie pentru a produce daune de o valoare ridicata pe care soferul sa fie nevoit sa le plateasca. Lipsa sumelor necesare pentru a acoperi o astfel de dauna poate duce la litigii, uneori de durata si care presupun la randul lor costuri destul de mari sau ar putea atrage alte tipuri de sanctiuni asupra sa. In plus, sanctiunile pentru conducerea unui autovehicul fara asigurare RCA sunt semnificative, atat prin valoarea amenzilor, cat si prin restrangerea dreptului de circulatie pentru autovehiculul respectiv.

O asigurare RCA este o metoda de protectie prin care sunt despagubiti tertii prejudiciati in urma unui accident auto indiferent daca este vorba de daune ale autovehiculelor, vatamari corporale, decese sau pagube aduse proprietarilor. Scopul acestei asigurari este de fapt unul foarte specific: acela de a despagubi persoana pagubita in urma unui accident auto.

Asigurarea RCA este pana in acest moment singura asigurare auto obligatorie impusa de statul roman. Asadar, este impusa pentru toate autovehiculele si, prin urmare, orice masina trebuie asigurata. In plus, asiguratorii nu au dreptul de a refuza intocmirea unei polite RCA pentru niciun autovehicul indiferent de marca sau vechimea acestuia. 

Cu toate acestea, este de retinut faptul ca o asigurare RCA devine valida doar daca a fost eliberata, contra unei prime de asigurare, pe o anumita perioada prestabilita, de catre o companie autorizata sa incheie o asigurare RCA. De asemenea, in momentul incheierii unei asigurari RCA cu valabilitate pe teritoriul Romaniei se incheie in mod automat si o polita Carte Verde ce reprezinta echivalentul politei RCA atunci cand circuli cu autovehiculul in strainatate.   

Colaboram cu cele mai bune companii de asigurari de pe piata, pentru ca tu sa ai acces la o oferta larga de polite si sa decizi care raspunde cel mai bine cerintelor tale.

Exista si detalii despre RCA la care tu nu te-ai gandit. Spre exemplu, acoperirile suplimentare oferite prin asigurarea Carte Verde sunt diferite de la asigurator la asigurator – in conditiile in care intentionezi sa pleci in afara Romaniei cu masina ar trebui sa tii cont si de acest lucru in momentul in care optezi pentru un anumit asigurator.

Un consultant Agro Protector Broker iti va putea intotdeauna prezenta cele mai bune variante. Contactandu-ne vei afla in timp util ce avantaje ai daca alegi sa cumperi RCA de la Agro Protector Broker.